Analyse knieklachten Isabel

Loopanalyse knieklachten Isabel:

Read More

Looptechniek elite lopers bij de FBK games 2014

Ter illustratie van hoe goede looptechniek er uit ziet hier twee slow-motion filmpjes die ik gemaakt heb tijdens de FBK Games 8 juni 2014. Het eerste filmpje is van de 3 km mannen en het tweede filmpje is van de 1500m dames (gewonnen door Sifan Hassan). Duidelijk is te zien hoe uniform de looptechniek is […]

Read More

Het waarom, hoe en wat achter Runnovator in BnDeStem

28 Maart 2014 stond het volgende stukje van Jamaica Vink in BnDeStem:

Read More

Een krachtiger ademhaling

Een paar jaar geleden heb ik het boek “Breathe strong, perform better” van Alison McConnel gekregen. Hierin beweert de auteur dat onze longspieren significante invloed hebben op sportprestaties en dat deze ook goed te trainen zijn, maar dat je daar iets speciaals voor moet doen. Het boek is geen makkelijk boek om te lezen en […]

Read More

Een bijna perfecte looptechniek van RunAndreaRun

Het is nog niet vaak voorgekomen dat ik bij een looptechniek analyse tot de conclusie kwam dat er weinig meer te verbeteren valt. 14 februari heb ik echter een heel enthousiaste loopster,¬†Andrea,¬†gefilmd waarvan de looptechniek analyse op bijna alle punten zeer goed scoort. Toen ik mijn apparatuur aan het opstellen was en Andrea over de […]

Read More

Hardloop mythes

Net als vele gebieden is ook op het gebied van hardlopen de laatste jaren een explosie aan nieuwe inzichten ontstaan door meer en beter onderzoek. Wat ook helpt is dat dit onderzoek heel makkelijk te vinden is. Het beeld wat hieruit bij mij ontstaat is dat veel van de zaken die als gemeengoed beschouwd worden […]

Read More

8 procent sneller met looptechniek analyse en verbetering

Welke resultaten concreet te boeken zijn met de looptechniek analyse en verbetering is onlangs gebleken. Via een unieke samenwerking tussen Toine Sips (trainer F1 en F2 bij VV Dongen), Eric de Jong (Van Gils sport & fitness) en Ard-Jan Moerdijk (Runnovator) hebben we een looptechniek analyse en verbetering met gerichte loopscholing getest bij een groep […]

Read More

Waar ik aan werk om sneller te worden

Op Facebook had ik al aangekondigd dat ik zou beschrijven aan wat voor veranderingen in mijn looptechniek wordt gewerkt. Toen ik in het voorjaar een scheenbeenfractuur blessure opliep was duidelijk dat er iets fundamenteels moest veranderen in mijn looptechniek: mijn rechterbeen proneert terwijl het linkerbeen dit niet doet. In eerste instantie ben ik aan de […]

Read More