Looptechniek

Boek hardlooptechniek

Ondertussen heb ik alle kennis en inzichten over de techniek van het hardlopen ook in een boek gepubliceerd:

Ard-Jan Moerdijk
De techniek van het hardlopen
De techniek van het hardlopen beschrijft de hardloopbeweging, laat zien hoe elite lopers lopen en presenteert een eenvoudig model voor optimale techniek en hoe je dit kan toepassen om je eigen loopbeweging te analyseren en waar nodig te verbeteren.
€15,25 Paperback

 

Een korte samenvatting van het boek vind je in het filmpje hieronder.

Hardlooptechniek in 3.5 minuut

 

Hoe wordt een analyse gedaan

Runnovator’s looptechniek analyse begint bij je te filmen tijdens het lopen. De beelden worden daarna geanalyseerd om te bepalen hoe je scoort op de belangrijke looptechnische elementen. Verder worden aspecten zoals onder andere grondcontact tijd en pasfrequentie bepaald.

Op basis van de analyse krijg je suggesties hoe eventuele afwijkingen verbeterd kunnen worden. De resultaten krijg je in een rapport met eventueel een mondelinge toelichting.

De prijs voor een analyse met uitgebreid rapport is 62,50 Euro (incl BTW). In de regio Midden Brabant komen we hiervoor ook naar je toe om te filmen. Je krijgt uiteraard ook alle gemaakte filmpjes. Voor 50 Euro is het ook mogelijk om zelf te filmen en de filmpjes te laten analyseren, neem hiervoor contact op ivm de eisen die Runnovator aan de filmpjes stelt.

Om een voorbeeld te geven wat je mag verwachten, een gedeeltelijk voorbeeld rapport.

Hardlooptechniek verbetering

logo-edj

Runnovator heeft een samenwerkingsverband met EDJ Sports Entertainment te Oosterhout, waar Eric de Jong speciale krachttraining voor hardlopers heeft opgezet en in kan spelen op de hardlooptechniek analyse van Runnovator.

Op de blog valt te lezen dat we met dit gezamenlijke programma hebben laten zien dat tijden met 8% te verbeteren zijn.

In samenwerking met ervaren atletiek trainers bieden wij ook de mogelijkheid om te leren spieren goed aan te sturen voor verbetering van je looptechniek.

Voor meer info neem contact op via het contact formulier.

Hieronder nog twee filmpje met betrekking tot looptechniek. Het bovenste filmpje is van de koplopers bij de 2013 Tilburg Ten Miles, het onderste filmpje is van lopers achteraan. Er zijn duidelijke verschillen tussen de lopers vooraan en achteraan. Zo gebruiken de elite lopers hoofdzakelijk de spieren aan de achterkant van het lichaam (hamstrings, bilspieren) en de mindere goden zien we vooral de quadriceps gebruiken. Let ook op de landing, deze is vloeiend voor de elite lopers en met een plof (en op de hak) bij de lopers verder achterop. Zie ook de blog voor meer aspecten van looptechniek.